Chopstics

30 June 2019
Ezgi BAĞCI

Ezgi Bağcı, 1991’in Mart ayında Denizli’de dünyaya gelmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Hukuk eğitimini tamamlamıştır. Küçük yaşlardan beri, bir tutku halinde yazmaktadır ve on yılı aşkın süredir yazdıklarını internet ortamında yayımlamaktadır. 2015 yılının Mart ve Kasım aylarında roman serisi olan Hançer I-II kitapları basılmıştır. Meslek hayatını ve yazma aşkını İzmir’de sürdürmektedir.

Chopstics

  • 30 June 2019
  • 1178 Görüntülenme
  • YORUM

Chopstıcs


Nirma, kendisine güveni olmayan, güvenini yerine getirmek için kendince olumlamalar yapan 25 yaşında genç bir kızdır. Değişik takıntıları vardır. Mesela 11 sayısının kesinlikle uğursuz olduğuna inanmaktadır ve aldığı arabanın plakasının rakamları toplamının 9 olmasını istemektedir. Fakat aldığı ile arabanın plakası 11 çıkar ve değiştirme şansı yoktur. Arabayı aldıktan sonra tapınağa dua etmek için gider, arabasını park etmesi için anahtarı valeye teslim eder. 11’in uğursuzluğu o andan itibaren başlamıştır. Tapınağın bir otoparkı yoktur, dolayısı ile valesi olması da imkânsızdır. Arabasının çalınması ile birlikte polise giden Nirma, olumlu bir cevap almaz. Polis merkezindeki bir adam ise ona arabasını ancak Artist’in bulabileceğini söyler. Artist, Nirma’nın o zamana kadar tanıdığı en farklı insandır. Artist’in, sorunları çözme yöntemi, insanlara ve hayata bakışı ile birlikte Nirma, kendisini korumaya aldığı çekingen kabuğundan ve kendisine acıma duygusundan kurtulur ve Artist’in dediği üzere farklı çözüm yollarının da var olduğunu fark eder. Hikâyenin başında özgüvensiz olan Nirma,  gelerek günü kurtarıyor ve arabasına kavuşuyor.



Film, pozitif ve neşeli bir havaya sahiptir. Aslında bize tanıdık gelen bir hikâyeyi farklı bir anlatım ile ele alıyor ve yan karakterler ile ona zenginlik katıyor. Yönetmenin simge kullanımını da takdir etmek gerekir. Film boyunca sürekli üzerinde durulan, alay konusu haline gelen Nirma’nın isminin anlamına gönderme yaparak, Nirma çevresindeki insanları saflığıyla temizliyor, geri planda yağan yağmur ise bu anlatımı güçlendiriyor.




Filmin ana temasının arkasında birçok mesaj da mevcut. Yönetmen her daim güçlü olunabileceğini ve her zaman başka bir çözüm yolunun mevcut olduğunu göstererek bu bilindik hikâyeyi daha etkin ve çekici hale getiriyor. Filmde en hoşuma giden sahnelerden biri Nirma ile Artist’in arabadaki konuşma sahnesidir. Nirma, Artist’e “Neden her şeyi siyah beyaz görüyorsun?” diye sorar ve Artist şu şekilde cevaplar:



“Herkes öyle görür. Ama bunu kabullenmez.”
Filmin gerçekliğe bağladığı noktalar etkileyici…  


Ezgi Bağcı

01.07.2019


Yorumlar

Yorum Yap

500