Yazarlar
Akıllı Tahta’yla ‘Mili Eğitim’i geride bıraktı
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl okullarda “Fatih Projesi” adı altında akıllı tahta dönemine geçmeyi planlarken İzmir Konak İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Tülay Pekcan iki yıl önce bu projeyi hayata geçirdi. Okul idaresi ve öğretmenler de tıpkı öğrenciler gibi oldukça memnun.
İzmir’in Konak İlçesi’nde bulunan Mimar Sinan Mahallesi’nin başarılı Muhtarı Tülay Pekcan devletin bu yıl okullarda Fatih Projesi kapsamında yapacağı “Akıllı Tahta” uygulamasını yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirdi. Henüz hiçbir okulda olmayan akılla tahta ismini duyan veliler başarılı muhtara başvurarak, çocuklarının okuduğu Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu’nda bu yönde talepte bulundu. Çevresindeki hayırseverler ve işkadınlarına konuyu anlatan çalışkan Muhtar Pekcan daha önce mahallesinde yaşayan ancak kanser nedeniyle hayatını kaybeden Milli Yüzücü Can Kulduk’un annesi ve babasına giderek konuyu anlattı. Hayırsever baba Muharrem ve anne Ayhan Kulduk akıllı tahta için gerekli 3.500 TL ödeyerek öncü oldu.
Bir sınıfla başladı, diğerleri de istedi
Aldığı ilk akıllı tahtayı merhum Can Kulduk’un fotoğrafının da asıldığı 1-A sınıfına asıldı. Oldukça modern olan tahtayı gören öğrenciler anne ve babalarına durumu anlattı. Veli ve öğrencilerin bu yoğun talebi üzerine yine kolları sıvayan sevilen Muhtar Pekcan diğer sınıflara da aynı tahtayı almak için harekete geçti. İkinci kez milli yüzücünün ailesine giderek bir tahta daha almak için yine gerekli parayı temin etti. İki sınıfta bunu başaran Pekcan’a yine aynı konuda baskı gelince okul müdürü Yavuz Yılmaz ile ortak bir işbirliği teklif etti. Muhtar, veliler ve okul müdürü işbirliği ile şu anda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bütün sınıflarda akıllı tahta yöntemiyle ders verilmesini başardı.
Devleti geride bırakan muhtar
Velilerin de muhtar ve okul idaresine yardımcı olarak mevcut 16 sınıfı söz konusu tahtalarla donatarak bu yöntemle ders işlemelerine sevindiklerini ifade eden Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Pekcan 2 yıl önce başlattığı projenin gerek özel gerekse devlet okullarında hala hayata geçmediğini hatırlatarak bu konuda öncü olduklarını söyledi. Muhtar Pekcan, “Öğrencileri velilerimizin bu talebini aldıktan hemen sonra harekete geçip gereken yardımı topladık. Diğer sınıflardan da talep gelince okul idaresi, veli ve muhtarlığımız el ele verip 57 bin TL bulup en modern şekilde sınıflarımıza akıllı tahta taktık. Bu çağda öğrenciler hala kalem ve tebeşirle uğraşmamalı bence. Çünkü hayatımızda her şey çok çabuk değişiyor. Çağın hızlı bir değişiyor. Yeniliği eğer çocuklarımız bu yaşta algılamazsa sonuç hepimizin kaybıdır, sadece çocuklarımızın değil. Devlet henüz bu yıl okullara akıllı tahta projesi uygulayacak oysaki biz Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu, velilerimiz ve muhtarlığımız iki yıldan beridir başardık bu projeyi. Çocuklarımız bütün Türkiye’de biran önce bu imkâna kavuşmalı” dedi.
“Temiz ve modern”
...
Devamını Ege Life'ın Nisan sayısında bulabilirsiniz.
Ege Life'ın Nisan sayısı tüm Yaysat - Migros - Kipa ve D&R'larda bulunmaktadır.

Ahmet GÜREL
Berna BRIDGE
Beyza IŞIK
Burakhan UYGAN
Cemre GÜMRÜKÇÜ
Çağnur ŞARMAN
Ferda Ercan UYULAN
Işık TEOMAN
Meltem ONAY
Necdet GONCAGÜL
Özlem DEMİRCAN