23 Nisan'a Özel 8 Çocuk Mekânı

 |  || 23 Nisan'a Özel 8 Çocuk Mekânı
01 March 2022

23 Nisan'a Özel 8 Çocuk Mekânı

  • 01 March 2022
  • 1235 Görüntülenme
  • YORUM

Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu mutlu olsun. Çocuklar için, çocuklara özel her şey son derece güzel değil midir? Hepimiz çocukluğumuzu özleriz, dönmek isteriz ve çocuklara asla kıyamayız! Bu bayramı kıymetli çocuklarımıza armağan eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Çocuklarımız için en güzel 8 çocuk mekânını derledik, işte karşınızda!

 

Karşıyaka Belediyesi Bahçeşehir Koleji Bilim Müzesi

“Her yaştan insana, özellikle 12-15 yaş grubuna bilimin temel prensiplerini, bilim ve teknolojinin günlük yaşantımızdaki önemini gösterme amacıyla 2009 yılında Bahçeşehir Koleji iş birliğiyle hizmete açılmıştır. 750 metrekarelik alanda kurulu merkezde 43 adet öğrenme istasyonu, 100’e yakın deney düzeneği ile 15 interaktif kiosk yer almaktadır. Merkez ziyaretleri, alanında uzman rehberler eşliğinde gruplar hâlinde ve randevulu olarak gerçekleşmektedir. Bireysel ziyaretlerde en az 6 kişilik grup oluşması gerekmektedir. Hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren merkezde sabah 10.00-11.00 / 11.15-12.15, öğleden sonra 13.45-14.45/15.00-16.00 periyotlarında eğitim verilmektedir.”

Kaynak: https://www.karsiyaka.bel.tr/tr/bilim-merkezi

 

Cordelion Tay Park

“Cordelion Taypark yenilenen yüzüyle at ve doğa tutkunlarının buluşma noktası olmaya devam ediyor. Tecrübeli kadrosu ve yenilenen manej alanıyla dikkatleri üstüne çeken tesiste binicilik eğitimi verilmeye başlanıyor. Antrenörler eşliğinde 6-12 yaş arası çocuklar için verilecek ve 30 dakika sürecek olan eğitim, 4’lü, 8’li, 12’li paket seçenekleriyle sunuluyor. “Çocuk atı” denilen, iletişim kurabilen, kontrolü sağlayabilen, iyi huylu atlarla yapılan eğitimler çocukların gelişimine fiziksel ve ruhsal katkılar sağlıyor.”

Kaynak: http://karsiyakakentas.com/cordelion-taypark/#sosyal-tesis

 

Evrensel Çocuk Merkezi

“Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Evrensel Çocuk Merkezi; çocukların yaşayarak ve eğlenerek, ‘anlamlı’ öğrenme imkânı bulacağı bir proje olarak tasarlandı. Çocuk Merkezi’nde paleontoloji adasında 15 adet dinozor replikası ve fosil kazı alanı, entomoloji adasında böcek replikaları ve böcek otelleri, biyolojik gölet, sinevizyon salonu, küçültülmüş inşaat makineleri ve eğitim alanları barındırmaktadır. Yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatıldığı sergi alanlarının da mevcut olduğu merkezde ayrıca okul gruplarının yararlanacağı piknik alanı, etkinlik, tiyatro ve gösteriler için bir sahne, hediyelik eşya dükkânı ve Dino Kafe yer almaktadır. Merkezin kadrosuna; disiplinler arası eğitimin sağlanabilmesi amacıyla, paleontologlar, biyologlar, fizik pedagogları, sosyologlar, aile-çocuk danışma rehberi, müze rehberleri gibi birçok alandan eğitmen dahil edildi; aynı zamanda akademisyenlerin yer aldığı bir de Bilim Kurulu oluşturuldu.”

Kaynak: http://karsiyakakentas.com/evrensel-cocuk-merkezi/

 

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi

“Konak Belediyesi’nin butik müzecilik anlayışının ilk örneği olan İzmir Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin temelleri 2004 yılında dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından atılmıştır. Sanatçı dünyanın çeşitli ülkelerinden edindiği oyuncaklar ve düzenlediği yarışmalarda derece kazanan yetenekli çocukların yaptığı eserler ile bir koleksiyon oluşturmuştur. 17 Ocak 2010 tarihinde ise Sunay Akın’ın konsept danışmanlığında, var olan koleksiyon zenginleştirilerek Konak Belediyesi tarafından devralınmıştır.”

Kaynak: https://www.konak.bel.tr/sayfa/umran-baradan-oyun-ve-oyuncak-muzesi

 

Mask Müzesi

“Müze, Ritüel Masklar, Tiyatro Maskları, Anadolu Maskları, Ölüm Maskları ve İz Bırakanlar olmak üzere beş farklı kategoride yer alan ve toplamda 300’ün üzerinde yer alan geniş bir koleksiyona sahiptir. Müzede çocukların ve gençlerin kendilerini sanat aracılığı ile ifade etmelerini, yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan Mask Atölyeleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda yaşam boyu eğitimi amaçlayan müze programları tüm yaş gruplarına göre planlanan etkinlikler, yılın her ayı programlanarak işlik, söyleyişi ve görsel sunumlar şeklinde yapılmaktadır.”

Kaynak: https://www.konak.bel.tr/sayfa/mask-muzesi

 

İzmir Karikatür Müzesi

“Dünyaca ünlü karikatüristlerimizden Güngör Kabakçıoğlu, Eflatun Nuri Erkoç, Niyazi Yoltaş gibi ünlü isimlerin karikatürleri yanı sıra karikatür konulu dergi ve kitaplar da müzenin koleksiyonu içerisinde yer almaktadır. Müze koleksiyonunun yanı sıra düzenli olarak dünyaca ünlü karikatüristlerin eserlerinden oluşan ulusal ve uluslararası sergiler açılmaktadır. İzmir Karikatür Müzesi bu özelliği ile “yaşayan müze” özelliğini taşımaktadır. Müzede, yıl boyunca tematik film gösterimleri ve çeşitli karikatür atölyeleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda yaşam boyu eğitimi amaçlayan müze programları tüm yaş gruplarına göre planlanan etkinlikler, yılın her ayı programlanarak işlik, söyleşi ve görsel sunumlar şeklinde yapılmaktadır.”

Kaynak: https://www.konak.bel.tr/sayfa/nese-ve-karikatur-muzesi

 

Uzay Kampı Türkiye

Çocuklar için kamp programları, 7-18 yaş grubundan çocuk ve gençlere özel yaz ve kış kamplarıdır. Uzay Kampı Türkiye’nin sunduğu çocuklar ve gençler için yaz ve kış kampları, katılımcılarına ömür boyu sürecek bir öğrenme sevgisi aşılayacak; eğitici ve eğlence dolu mükemmel bir tecrübe sunmaktadır. Uzay Kampı Türkiye’deki eşsiz öğrenme ortamında; bir test için bilgileri ezberlemek yerine, durumu analiz edip bir çözüm bulabilmeleri için farklı uygulamalar sunulmaktadır. Yıl boyunca sunulan programlarda öğrenmeye hevesli, bilime meraklı çocuklara ve gençlere uzay bilimleri ve teknolojileri alanında uygulamalı eğitimler verilmektedir. Farklı içerik ve sürelerde düzenlenen çocuklar ve gençler için kamp programlarında uzay simülasyonlarıyla takım çalışmasına teşvik edilirken aynı zamanda takım çalışması, zaman yönetimi ve bağımsız iş yapabilme gücünün gelişimine yönelik etkinlikler sunulmaktadır.”

Kaynak: https://www.spacecampturkey.com/genclik-programlari

 

İzmir Doğal Yaşam Parkı

“1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü. 2006 yılında başlanılan proje, tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları kullanılarak 2 yılda tamamlandı. Hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri hâline geldi. İzmir Doğal Yaşam Parkı 425 bin metrekare alan üzerinde 134 türde 2700'den fazla hayvanı ve 250'den fazla bitki türünü bünyesinde barındırmaktadır. Hayvan sayıları ve çeşitliği artarken, ziyaretçilerin refahı ve özellikle çocukların eğitimleri konularında parkta yeni çalışmalar da yürütülüyor.”

Kaynak: https://www.izmirdogalyasamparki.org.tr/tr/Dunden-Bugune/16/127

 


Yorumlar

Yorum Yap

500